Community @ The Turning Gate

Support community for TTG plugins and products.

You are not logged in.

#1 2019-10-18 03:47:59

brandtb
Member
Registered: 2019-10-18
Posts: 6
Website

CE4 Homepage Slideshow Has "Disappeared" - NEED HELP URGENTLY

By way of introduction - have been using TTG since the beginning - but have very little knowledge about website construction/terminology/nomenclature/structure etc. My sites currently are CE4 and I was able to get these up and running with a lot of help from Rod. B.

One of my sites had been working well since it went up in 2014 - but for reasons can't go into I had lost domain temporarily and all the website files with it. I had made a number of "corrections/alterations" (tinkering) to site several years ago via the FTP client (not via the TTG LR templates/webengines) and didn't backup a copy of the latest iteration. So, I went back to find the latest copy I could and uploaded it to server and everything was as it was and looked fine - EXCEPT FOR - the homepage slide show was not there?!? I exported a new copy via LR but it didn't have the current "look" or the various changes to various page layouts/menu/link embeds etc. - but the slideshow did appear and worked.

If someone Matt, Ben, or other could take a look at this issue and direct me to the problem so I can fix/attempt to fix this version of site it would be greatly appreciated. Rod mentioned it might have something to do with missing jQuery something - but I have no idea aobut what this means or how it affects a slideshow being visible or not. I can send files if necessary. Again, to be clear, I don't know much about the terminology and how the various components work as a rule - it took a lot just to get my sites running.  Site following.

www.athomeintheamerican.barn

Offline

#2 2019-10-18 06:11:37

Daniel Leu
Moderator
Registered: 2012-10-11
Posts: 1,449
Website

Re: CE4 Homepage Slideshow Has "Disappeared" - NEED HELP URGENTLY

The link doesn't work for me sad


Daniel Leu | Photography   
DanielLeu.com
My digital playground (eg, Backlight tips&tricks): lab.DanielLeu.com

Offline

#3 2019-10-18 07:36:35

brandtb
Member
Registered: 2019-10-18
Posts: 6
Website

Re: CE4 Homepage Slideshow Has "Disappeared" - NEED HELP URGENTLY

Daniel...this should work?...working on my end.  https://www.athomeintheamericanbarn.com/

Offline

#4 2019-10-18 08:11:15

Daniel Leu
Moderator
Registered: 2012-10-11
Posts: 1,449
Website

Re: CE4 Homepage Slideshow Has "Disappeared" - NEED HELP URGENTLY

There are some files missing:

/lib/js/jquery-1.11.3.min.js
/lib/js/init.head.min.js
/lib/js/modernizr.custom.79601.js

There might be some others.

Anyway, I would recommend you to consider upgrading to Backlight 2, one of these days. Things got so much better and easier.


Daniel Leu | Photography   
DanielLeu.com
My digital playground (eg, Backlight tips&tricks): lab.DanielLeu.com

Offline

#5 2019-10-18 09:33:01

rod barbee
Moderator
From: Port Ludlow, WA USA
Registered: 2012-09-24
Posts: 16,899
Website

Re: CE4 Homepage Slideshow Has "Disappeared" - NEED HELP URGENTLY

Brandt, did you ever re-export and re-upload Pages?


Rod 
Just a user with way too much time on his hands.
www.rodbarbee.com
ttg-tips.com, Backlight 2 test site, Pangolin test site

Offline

#6 2019-10-18 21:11:28

brandtb
Member
Registered: 2019-10-18
Posts: 6
Website

Re: CE4 Homepage Slideshow Has "Disappeared" - NEED HELP URGENTLY

Rod  - still working on it...having to fit it in with lack of time. Question. One thing I noticed which doesn't have to do with orig. issue is that on my server where existing problem website files reside -  there are three HTML files. "index", "info-main", "services-main". I just exported a new CE4 Pages test version of site but it had no HTML pages? - but of course had the PHP files index, info, and services (along with some other PHP etc.). I remember doing some HTML tweaking - but can't figure out why those pages are occurring - if CE4 Pages didn't generate them?

Offline

#7 2019-10-18 21:16:26

rod barbee
Moderator
From: Port Ludlow, WA USA
Registered: 2012-09-24
Posts: 16,899
Website

Re: CE4 Homepage Slideshow Has "Disappeared" - NEED HELP URGENTLY

Sounds like these pages might be leftover pages from a previous site.
Pages doesn’t export pages with -main at the end, so I’m thinking they came from something else.


Rod 
Just a user with way too much time on his hands.
www.rodbarbee.com
ttg-tips.com, Backlight 2 test site, Pangolin test site

Offline

#8 2019-10-18 21:26:11

brandtb
Member
Registered: 2019-10-18
Posts: 6
Website

Re: CE4 Homepage Slideshow Has "Disappeared" - NEED HELP URGENTLY

I know strange...don't remember that either. The HTML pages do contain though, the "custom" HTML for e.g., the Services page...there is some spacing info. for diff. parts of text entries for the Services page that is actually reflected in the actual live web page. Like it is an exact replication of what I input in the CE4 Pages input boxes.

Offline

#9 2019-10-18 22:57:26

rod barbee
Moderator
From: Port Ludlow, WA USA
Registered: 2012-09-24
Posts: 16,899
Website

Re: CE4 Homepage Slideshow Has "Disappeared" - NEED HELP URGENTLY

did you happen to add an SSL certificate to this site?
the link you included above starts with https. When I click on it I get a security warning. When I take the s out of https, then I can access the site.

I suggest removing those extra html files, and re-exporting and re-uploading Pages, making sure that the site url (in the Info section of Pages) reflects the correct url (http or https)


Rod 
Just a user with way too much time on his hands.
www.rodbarbee.com
ttg-tips.com, Backlight 2 test site, Pangolin test site

Offline

#10 2019-10-18 23:17:38

brandtb
Member
Registered: 2019-10-18
Posts: 6
Website

Re: CE4 Homepage Slideshow Has "Disappeared" - NEED HELP URGENTLY

Don't remember doing that re. SSL...been a long time. When I posted link earlier I may have inadvertently added the "s" to http...

Offline

#11 2019-10-19 05:13:55

rod barbee
Moderator
From: Port Ludlow, WA USA
Registered: 2012-09-24
Posts: 16,899
Website

Re: CE4 Homepage Slideshow Has "Disappeared" - NEED HELP URGENTLY

have you had time to try re-exporting and re-uploading?

I noticed that your Pages version is 7.0.14. The last version was 7.0.15. I don't know if that will make any difference.
http://ce4.theturninggate.net/docs/doku … _changelog

If you want to update, try the link on the Support page.

And I'd echo Daniel's advice about updating to Backlight. So much easier to work with than Lightroom's Web Module. And since nobody knows how long Lightroom will continue to support or even include the Web Module, updating is something to consider if your business depends on your web site.


Rod 
Just a user with way too much time on his hands.
www.rodbarbee.com
ttg-tips.com, Backlight 2 test site, Pangolin test site

Offline

#12 2019-10-31 23:22:53

brandtb
Member
Registered: 2019-10-18
Posts: 6
Website

Re: CE4 Homepage Slideshow Has "Disappeared" - NEED HELP URGENTLY

Rod will check if update makes difference. May consider Backlight. As you know it was very very time consuming just to get the CE4 sites up and running. It is just not as simple as the marketing statement "your a photographer, be a photographer". One has to know basically everything about the current web architecture, every component, the nomenclature/language. Everything...and then some. Sure you may not "have to code" but that is really irrelevant. It's really hard to wrap my head around wanting to do it all over again...but may. We'll see.

Last edited by brandtb (2019-10-31 23:28:01)

Offline

Board footer

Powered by FluxBB