Community @ The Turning Gate

Support community for TTG plugins and products.

You are not logged in.

#1 2018-09-12 23:45:37

markh
Member
From: Center of The US
Registered: 2012-09-24
Posts: 349
Website

Upgrade to BL2 on my blog didn't go as well as my regular sites

All upgrades to BL2 have gone well so I attacked the blog this morning. Outcome, not so good.
I can get access to BL2 admin and finally to WP_Admin after adding a rewrite role to .htaccess to take care of my custom WP_admin login URL. But while the home page appears, it is devoid of content. Have updated the theme from within BL2 admin and exported same to WP and am using child theme. Any ideas?
Regards

Forgot site: https://blog.photophart.com

Last edited by markh (2018-09-12 23:46:34)

Offline

#2 2018-09-13 02:46:50

Matthew
Administrator
From: Seoul, South Korea
Registered: 2012-09-24
Posts: 5,442
Website

Re: Upgrade to BL2 on my blog didn't go as well as my regular sites

The good news is that everything appears to be working correctly, except that the loop.php file isn't doing it's thing. There's a simple dearth of source code at exactly the point that file gets pulled in, and everything around it looks as expected.

I'm not having such issue on my side, though, so I'm not quite sure what's going on.

Have you made any changes to that file? Are you using a child theme? Are you using any PHPlugins (a crashing function could take down that entire file)?


Campagna Pictures, http://campagnapictures.com
The Turning Gate, http://theturninggate.net

Offline

#3 2018-09-13 06:56:52

markh
Member
From: Center of The US
Registered: 2012-09-24
Posts: 349
Website

Re: Upgrade to BL2 on my blog didn't go as well as my regular sites

Hi Matt. Haven't touched loop.php file, didn't even know I had one. I am using a child theme, but I also tried activating some of my other themes to no avail. I am only using the phpluggins that I use on my other sites where they work perfectly and they only modify galleries. Strangely the galleries work just fine. Only thing missing is the main content and the sidebar. Most peculiar.

Offline

#4 2018-09-13 07:00:02

Matthew
Administrator
From: Seoul, South Korea
Registered: 2012-09-24
Posts: 5,442
Website

Re: Upgrade to BL2 on my blog didn't go as well as my regular sites

For now, can you disable the PHPlugins script and let me know whether that makes any difference. Also, do you get the same result when enabling the exported theme rather than your child theme, or same thing?


Campagna Pictures, http://campagnapictures.com
The Turning Gate, http://theturninggate.net

Offline

#5 2018-09-13 07:07:01

markh
Member
From: Center of The US
Registered: 2012-09-24
Posts: 349
Website

Re: Upgrade to BL2 on my blog didn't go as well as my regular sites

My thought exactly. I just disabled phplugins. Pretty much no change except a change in the footer, so phplugins was affecting something I'd forgotten about, Exported theme and child theme produce the same effect.

Offline

#6 2018-09-13 07:12:45

Matthew
Administrator
From: Seoul, South Korea
Registered: 2012-09-24
Posts: 5,442
Website

Re: Upgrade to BL2 on my blog didn't go as well as my regular sites

Can you please go into your wp-content/themes folder, zip up the theme and email it to me?


Campagna Pictures, http://campagnapictures.com
The Turning Gate, http://theturninggate.net

Offline

#7 2018-09-13 16:58:48

markh
Member
From: Center of The US
Registered: 2012-09-24
Posts: 349
Website

Re: Upgrade to BL2 on my blog didn't go as well as my regular sites

I have a nice .ZIP file ready to go, can't figure out how to attach it to a forum email.

Offline

#8 2018-09-13 17:34:59

rod barbee
Moderator
From: Port Ludlow, WA USA
Registered: 2012-09-24
Posts: 15,091
Website

Re: Upgrade to BL2 on my blog didn't go as well as my regular sites

use Matt's email. The link is under his name and picture in his post above


Rod 
Just a user with way too much time on his hands.
www.rodbarbee.com
ttg-tips.com, Pangolin test site, Backlight 1.1.1 test site

Offline

#9 2018-09-13 18:29:24

markh
Member
From: Center of The US
Registered: 2012-09-24
Posts: 349
Website

Re: Upgrade to BL2 on my blog didn't go as well as my regular sites

yea I know, but I don't see a way to attach a file. Copy/paste doesn't seem to work.

Offline

#10 2018-09-14 00:24:17

rod barbee
Moderator
From: Port Ludlow, WA USA
Registered: 2012-09-24
Posts: 15,091
Website

Re: Upgrade to BL2 on my blog didn't go as well as my regular sites

Can't you attach the file the same way you would for any regular email?
Insert > Browse to the file


Rod 
Just a user with way too much time on his hands.
www.rodbarbee.com
ttg-tips.com, Pangolin test site, Backlight 1.1.1 test site

Offline

#11 2018-09-14 18:45:33

markh
Member
From: Center of The US
Registered: 2012-09-24
Posts: 349
Website

Re: Upgrade to BL2 on my blog didn't go as well as my regular sites

Nope. If I go to your email I can. Clicking the email link under your name in the forum opens my email client. Clicking the email link under Matt's name opens an email sender in the forum that has no visible means of adding attachmen

Addendum: not to worry. File sent via alternate means.

Last edited by markh (2018-09-14 19:15:07)

Offline

#12 2018-09-14 19:43:58

Matthew
Administrator
From: Seoul, South Korea
Registered: 2012-09-24
Posts: 5,442
Website

Re: Upgrade to BL2 on my blog didn't go as well as my regular sites

And the file attachment was blocked as suspicious. Try sending to mjcampagna at gmail dot com?


Campagna Pictures, http://campagnapictures.com
The Turning Gate, http://theturninggate.net

Offline

#13 2018-09-15 18:02:47

markh
Member
From: Center of The US
Registered: 2012-09-24
Posts: 349
Website

Re: Upgrade to BL2 on my blog didn't go as well as my regular sites

Doing it now.

Offline

#14 2018-09-15 18:31:26

Sven
Member
Registered: 2016-01-01
Posts: 26

Re: Upgrade to BL2 on my blog didn't go as well as my regular sites

Hi there,

Same problem here...
When I activate the new custom php file the blog side is blank and I get a php error in wordpress

PHP Fatal error:  Class 'URLHelper' not found in /home4/.../public_html/backlight/modules/module-designer/application/helpers/APHPlugins.php on line 27

If I remove "class PHPlugins extends APHPlugins" the php functionality doesn't work but the blog shows up again...

Any Idea?
Many thanks in advance and Krgds
Sven M

Offline

#15 2018-09-15 19:00:32

markh
Member
From: Center of The US
Registered: 2012-09-24
Posts: 349
Website

Re: Upgrade to BL2 on my blog didn't go as well as my regular sites

Matt gmail has blocked that message as well.

Offline

#16 2018-09-15 21:59:39

Ben
Moderator
From: Melbourne, Australia
Registered: 2012-09-29
Posts: 3,755

Re: Upgrade to BL2 on my blog didn't go as well as my regular sites

Sven wrote:

When I activate the new custom php file the blog side is blank and I get a php error in wordpress

PHP Fatal error:  Class 'URLHelper' not found in /home4/.../public_html/backlight/modules/module-designer/application/helpers/APHPlugins.php on line 27

Hi Sven, you've found a bug.  The PHPlugins have a dependency on our URL helper, but that URL helper isn't available in Wordpress.  I've come up with a fix, that will be included in the next maintenance update.

Offline

#17 2018-09-16 05:46:33

Matthew
Administrator
From: Seoul, South Korea
Registered: 2012-09-24
Posts: 5,442
Website

Re: Upgrade to BL2 on my blog didn't go as well as my regular sites

markh wrote:

Matt gmail has blocked that message as well.

Unbelievable. Can you put the ZIP file online someplace and give me a link to download it?


Campagna Pictures, http://campagnapictures.com
The Turning Gate, http://theturninggate.net

Offline

#18 2018-09-16 19:28:23

markh
Member
From: Center of The US
Registered: 2012-09-24
Posts: 349
Website

Re: Upgrade to BL2 on my blog didn't go as well as my regular sites

Link sent to you via email

Offline

#19 2018-09-17 06:17:15

andy.photos.bell
Member
Registered: 2014-04-14
Posts: 18

Re: Upgrade to BL2 on my blog didn't go as well as my regular sites

I get the same problem, so have turned off PHP plugins...

Do you know the fix will be issued?

Andy

Offline

#20 2018-09-17 06:21:38

Matthew
Administrator
From: Seoul, South Korea
Registered: 2012-09-24
Posts: 5,442
Website

Re: Upgrade to BL2 on my blog didn't go as well as my regular sites

Mark,

The theme is working fine:
http://campagnapictures.com/blog/

So I'm assuming then that the issue is ONLY the PHPlugins thing Ben mentions above. We're planning to release updates by Tuesday at latest.


Campagna Pictures, http://campagnapictures.com
The Turning Gate, http://theturninggate.net

Offline

#21 2018-09-19 20:51:33

markh
Member
From: Center of The US
Registered: 2012-09-24
Posts: 349
Website

Re: Upgrade to BL2 on my blog didn't go as well as my regular sites

The content-less site I originally posted about is now in a subdomain at https://blog.photophart.com/testblog. As of this morning (08/19/2018) it was updated to the new TTG BL2 updates. As you can see everything seems to work except for the wordpress content which is still blank. The original site was converted back to BL1 several days ago and is working fine. PHPlugins is disabled on the test site. Any new ideas on what might be causing this?
Regards

Offline

#22 2018-09-19 21:14:32

rod barbee
Moderator
From: Port Ludlow, WA USA
Registered: 2012-09-24
Posts: 15,091
Website

Re: Upgrade to BL2 on my blog didn't go as well as my regular sites

In Backlight Settings what is the URL to WordPress?


Rod 
Just a user with way too much time on his hands.
www.rodbarbee.com
ttg-tips.com, Pangolin test site, Backlight 1.1.1 test site

Offline

#23 2018-09-19 21:45:34

markh
Member
From: Center of The US
Registered: 2012-09-24
Posts: 349
Website

Re: Upgrade to BL2 on my blog didn't go as well as my regular sites

Hold on for an hour or two Rod, I'm redeploying the test site from the original to try some different settings.

To answer your question, the test site URL in BL2  is correct at https://blog.photophart.com/testblog

Last edited by markh (2018-09-19 21:54:20)

Offline

#24 2018-09-20 01:05:59

Matthew
Administrator
From: Seoul, South Korea
Registered: 2012-09-24
Posts: 5,442
Website

Re: Upgrade to BL2 on my blog didn't go as well as my regular sites

Don't know whether you got to click on my while I had your theme enabled, but the loop displayed without issue. As I was unable to reproduce the problem, I was unable to deduce anything about it. Might be useful to poke my head into your site via FTP?


Campagna Pictures, http://campagnapictures.com
The Turning Gate, http://theturninggate.net

Offline

#25 2018-09-20 01:37:44

markh
Member
From: Center of The US
Registered: 2012-09-24
Posts: 349
Website

Re: Upgrade to BL2 on my blog didn't go as well as my regular sites

Well, test site at https://blog.photophart.com/testblog is live again and the blank content is still there. Matt when you say you got the loop to work I suspect you hit the site while I was creating a new BL2 test site from a functioning BL1 site.

Offline

Board footer

Powered by FluxBB