Community @ The Turning Gate

Support community for TTG plugins and products.

You are not logged in.

#1 2019-08-07 19:57:15

volvoxturbo
Member
From: Barcelona - Frankfurt - Rome
Registered: 2012-11-12
Posts: 219
Website

Problems after Wp-Theme update

Hi all,

after updating to WP-Theme 2.0.4 I have following problems - please check:

https://www.oliverblum.com/blog/

Two images appear instead of one after scrolling and special characters are wrong...

How to solve that?

Any suggestions?

Thank you
Best regards,
Oliver

Last edited by volvoxturbo (2019-08-07 19:58:50)

Offline

#2 2019-08-07 23:27:30

rod barbee
Moderator
From: Port Ludlow, WA USA
Registered: 2012-09-24
Posts: 16,624
Website

Re: Problems after Wp-Theme update

Hi Oliver,

in Appearance > Customize  > Posts you can set how and where you want feature images to appear.
And in the post itself under Post Options you can choose to Hide Image on Single Post


Rod 
Just a user with way too much time on his hands.
www.rodbarbee.com
ttg-tips.com, Backlight 2 test site, Pangolin test site

Offline

#3 2019-08-08 02:22:32

volvoxturbo
Member
From: Barcelona - Frankfurt - Rome
Registered: 2012-11-12
Posts: 219
Website

Re: Problems after Wp-Theme update

Dear Rod,

thank you for your promt reply.

My problem has nothing to do with your suggestions - i tried out - as everything was fine before the update. Is there any chance to downgrade to WP Theme 203???

Best regrads,
Oliver

Offline

#4 2019-08-08 02:45:49

rod barbee
Moderator
From: Port Ludlow, WA USA
Registered: 2012-09-24
Posts: 16,624
Website

Re: Problems after Wp-Theme update

I'm not seeing the problem on my sites. Have you tried looking for plug-in conflicts by deactivating all plugins and see if the problem goes away? If it does, then reactivate them one at a time until the problem returns.

if you look at the page source code, you'll see that for every post on the blog page the doctype declaration is repeated:

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/REC-html40/loose.dtd">
<html><body>

That should be happening.

I don't know if there's a way to revert to the previous version.

If it's not a plug-in conflict, then Matt's going to have to take a look.


Rod 
Just a user with way too much time on his hands.
www.rodbarbee.com
ttg-tips.com, Backlight 2 test site, Pangolin test site

Offline

#5 2019-08-08 02:51:47

rod barbee
Moderator
From: Port Ludlow, WA USA
Registered: 2012-09-24
Posts: 16,624
Website

Re: Problems after Wp-Theme update

Following up. I realized I had not re exported the theme. Once I did I began having problems as well. Not the doubled up images like you're seeing, but I am getting the Cart warning.
http://backlight-2-100.barbeephoto.com/blog/

Might have something to do with the lazy loading of images??

I'll alert Matt.


Rod 
Just a user with way too much time on his hands.
www.rodbarbee.com
ttg-tips.com, Backlight 2 test site, Pangolin test site

Offline

#6 2019-08-08 02:54:08

volvoxturbo
Member
From: Barcelona - Frankfurt - Rome
Registered: 2012-11-12
Posts: 219
Website

Re: Problems after Wp-Theme update

Dear Rod,

yes, I checked it with all plug-ins deactivated, but will do it again to be sure...

Offline

#7 2019-08-08 05:55:45

andy.photos.bell
Member
Registered: 2014-04-14
Posts: 21

Re: Problems after Wp-Theme update

I'm also getting the doubled image problem and the weird characters...

I can fix the weird characters by going into each post, editing it and re-saving it, but that's painful.

I can't find a workaround for the images thing...

Andy

https://www.andybellphotography.com/blo … -released/

is an example of the image issue...

Last edited by andy.photos.bell (2019-08-08 05:56:25)

Offline

#8 2019-08-08 06:22:10

tgalex
Member
From: Saline, Michigan
Registered: 2016-06-22
Posts: 62
Website

Re: Problems after Wp-Theme update

I have the double image problem on mine as well.  Tried everything I could think of and no resolution of the issue.  I disconnected WP from my website temporarily in hopes a solution would show up on the forum.

Offline

#9 2019-08-08 18:30:16

volvoxturbo
Member
From: Barcelona - Frankfurt - Rome
Registered: 2012-11-12
Posts: 219
Website

Re: Problems after Wp-Theme update

I also tried to backup it, which was successful at first, but as soon as i reloaded the page, the problems reappeared.

I also disabled all plugins without success.

As long as the problem persists i would be happy if matt would provide the latest version.

Thank you and best regards,
Oliver

Offline

#10 2019-08-11 01:52:16

volvoxturbo
Member
From: Barcelona - Frankfurt - Rome
Registered: 2012-11-12
Posts: 219
Website

Re: Problems after Wp-Theme update

Some news for now?

Best regards,
Oliver

Offline

#11 2019-08-11 03:16:15

rod barbee
Moderator
From: Port Ludlow, WA USA
Registered: 2012-09-24
Posts: 16,624
Website

Re: Problems after Wp-Theme update

Not yet. It's been reported though.


Rod 
Just a user with way too much time on his hands.
www.rodbarbee.com
ttg-tips.com, Backlight 2 test site, Pangolin test site

Offline

#12 2019-08-11 09:42:52

Matthew
Administrator
From: San Francisco, CA
Registered: 2012-09-24
Posts: 5,594
Website

Re: Problems after Wp-Theme update

Looks like a second IMG tag is being rendered inside of the FIGCAPTION element, which is weird.

Structurally, output should look like:

FIGURE
    IMG
    FIGCAPTION
/FIGURE

Instead, you're getting:

FIGURE
    IMG
    FIGCAPTION
        IMG
/FIGURE

Can you do a couple of things for me, please?

1. Tell me the steps you're taking to embed the image, whether clicking the Add Media button and whatever after that, or taking some other steps. Please be detailed.

2. Provide me with the resulting code that appears in your editor.

3. Are you using the Guttenberg or Classic editor in Wordpress?

4. Is there anything unusual in the Caption, or other associated metadata or text for the image in Wordpress?


Campagna Pictures, http://campagnapictures.com
The Turning Gate, http://theturninggate.net

Offline

#13 2019-08-11 09:44:50

Matthew
Administrator
From: San Francisco, CA
Registered: 2012-09-24
Posts: 5,594
Website

Re: Problems after Wp-Theme update

Based on what I am seeing, an interim fix until we figure this out may be to include custom CSS in your theme, to the effect:

figcaption img { display: none; }

Campagna Pictures, http://campagnapictures.com
The Turning Gate, http://theturninggate.net

Offline

#14 2019-08-11 09:45:53

Matthew
Administrator
From: San Francisco, CA
Registered: 2012-09-24
Posts: 5,594
Website

Re: Problems after Wp-Theme update

Also, apologies for the delay getting to this. I've been driving cross-country and have been largely offline the last two weeks. Back home now, and catching up on things.


Campagna Pictures, http://campagnapictures.com
The Turning Gate, http://theturninggate.net

Offline

#15 2019-08-11 10:20:57

Matthew
Administrator
From: San Francisco, CA
Registered: 2012-09-24
Posts: 5,594
Website

Re: Problems after Wp-Theme update

Initial research seems to indicate that this problem only exists for images with captions, and that posting an image WITHOUT caption gives us the regular, desired behavior.

If anyone else can confirm this observation, would be helpful.


Campagna Pictures, http://campagnapictures.com
The Turning Gate, http://theturninggate.net

Offline

#16 2019-08-11 13:14:46

rod barbee
Moderator
From: Port Ludlow, WA USA
Registered: 2012-09-24
Posts: 16,624
Website

Re: Problems after Wp-Theme update

Removing the image caption eliminates the doubled image
I’m stilll seeing the cart warning. Don’t know if any of that’s related but the problem appeared after the recent update.


Rod 
Just a user with way too much time on his hands.
www.rodbarbee.com
ttg-tips.com, Backlight 2 test site, Pangolin test site

Offline

#17 2019-08-12 04:48:33

Matthew
Administrator
From: San Francisco, CA
Registered: 2012-09-24
Posts: 5,594
Website

Re: Problems after Wp-Theme update

I would expect the cart warning to be a separate issue, and probably one for Ben to weigh in on. Perhaps deserving of a separate thread. When you receive the warning, though, does anything show in the browser's console, or are there any red entries in the Network tab of the debugging tools?


Campagna Pictures, http://campagnapictures.com
The Turning Gate, http://theturninggate.net

Offline

#18 2019-08-12 08:49:09

rod barbee
Moderator
From: Port Ludlow, WA USA
Registered: 2012-09-24
Posts: 16,624
Website

Re: Problems after Wp-Theme update

right now, that Cart warning seems to be come and go. It's not happening at the moment. If it happens again I'll see what I can find out.


Rod 
Just a user with way too much time on his hands.
www.rodbarbee.com
ttg-tips.com, Backlight 2 test site, Pangolin test site

Offline

#19 2019-08-15 02:14:39

rod barbee
Moderator
From: Port Ludlow, WA USA
Registered: 2012-09-24
Posts: 16,624
Website

Re: Problems after Wp-Theme update

Update now available. Check your Backlight Modules page


Rod 
Just a user with way too much time on his hands.
www.rodbarbee.com
ttg-tips.com, Backlight 2 test site, Pangolin test site

Offline

#20 2019-08-15 08:26:18

tgalex
Member
From: Saline, Michigan
Registered: 2016-06-22
Posts: 62
Website

Re: Problems after Wp-Theme update

Thanks Rod - the update appears to have fixed the double image issue for me.

Offline

#21 2019-08-15 08:33:57

rod barbee
Moderator
From: Port Ludlow, WA USA
Registered: 2012-09-24
Posts: 16,624
Website

Re: Problems after Wp-Theme update

Thank Matt!


Rod 
Just a user with way too much time on his hands.
www.rodbarbee.com
ttg-tips.com, Backlight 2 test site, Pangolin test site

Offline

#22 2019-08-15 08:55:46

tgalex
Member
From: Saline, Michigan
Registered: 2016-06-22
Posts: 62
Website

Re: Problems after Wp-Theme update

Thanks Matt!

Offline

#23 2019-08-16 07:28:35

andy.photos.bell
Member
Registered: 2014-04-14
Posts: 21

Re: Problems after Wp-Theme update

V2.0.5 has not fixed the weird characters issue... Hopefully that is coming soon...

Andy

Offline

#24 2019-08-16 07:41:19

rod barbee
Moderator
From: Port Ludlow, WA USA
Registered: 2012-09-24
Posts: 16,624
Website

Re: Problems after Wp-Theme update

Seeing some weird stuff in the source code. For example, on this page

I see this happening at the start of the post (entry-content): https://www.andybellphotography.com/blo … on-review/

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/REC-html40/loose.dtd">
<html><body><p><em><strong>Updated 7th March 2019</strong></em></p>

Why the HTML 4.0 is in there (and for that matter, why there's DOCTYPE declaration), I have no clue. Perhaps Matt will.

Have you tried troubleshooting by disabling plug-ins to make sure it's not a plug-in conflict?


Rod 
Just a user with way too much time on his hands.
www.rodbarbee.com
ttg-tips.com, Backlight 2 test site, Pangolin test site

Offline

#25 2019-08-16 17:16:12

andy.photos.bell
Member
Registered: 2014-04-14
Posts: 21

Re: Problems after Wp-Theme update

I disabled all the Wordpress plugins - the HTML 4.0 line is still there after reloading the page...

Andy

Offline

Board footer

Powered by FluxBB