Community @ The Turning Gate

Support community for TTG plugins and products.

You are not logged in.

#1 2016-06-22 17:56:17

tomowensphoto
Member
From: Suffolk
Registered: 2012-11-21
Posts: 258
Website

Sitemap.xml created for Google Search Console - something went wrong

Hi chaps,
I've been quiet for a week whilst my new BL live site has settled in and I've made minor edits to it. This morning after prompting by Google Search Console, I created a sitemap.xml file (via xml-sitemaps.com - it got guillotined at 500 pages) and uploaded it to the root of my live site. More or less immediately I got a better listing but when I clicked on one of the indexed pages - Edgelands, I noticed a font issue in the menu on the galleries page. Navigating the menu from there was OK.
When I clicked on the Exhibitions page I get a BL error - Something went wrong - unable to find info.php.
When I click  on the More results from openpoint.co.uk, the page is listed and navigation to the Exhibition page works OK.
I suspect that I need to ensure that the url for info.php needs to be near the top of the sitemap.xml file.
What might cause the font issue in the menu for the Edgelands page that does not appear when navigating the site normally?

By the way the search criteria I entered in Google was Tom Owens Photographer

Last edited by tomowensphoto (2016-06-22 17:59:09)


Regards,
TomO
Just a simple photographer
Live site at http://tomowens.openpoint.co.uk/

Offline

#2 2016-06-22 18:19:18

Matthew
Administrator
From: San Francisco, CA
Registered: 2012-09-24
Posts: 5,604
Website

Re: Sitemap.xml created for Google Search Console - something went wrong

tomowensphoto wrote:

... but when I clicked on one of the indexed pages - Edgelands, I noticed a font issue in the menu on the galleries page.

Clicked on from where? This isn't making a lot of sense to me. I just generated a sitemap file for my personal website, but I don't see anything unexpected or unusual about it.


Campagna Pictures, http://campagnapictures.com
The Turning Gate, http://theturninggate.net

Offline

#3 2016-06-22 18:28:48

tomowensphoto
Member
From: Suffolk
Registered: 2012-11-21
Posts: 258
Website

Re: Sitemap.xml created for Google Search Console - something went wrong

Hi Matt,
Googleaftersitemap.PNG
Before I uploaded a sitemap the menu was behaving OK. Since then after clicking the Edgelands link as in the screenshot I see the little rectangles instead of chevrons.
If I click Exhibitions I get the BL something went wrong but if I click on the blue More results, the Exhibitions page opens OK.
Please excuse my ignorance as I have not (consciously) bothered with sitemaps before.


Regards,
TomO
Just a simple photographer
Live site at http://tomowens.openpoint.co.uk/

Offline

#4 2016-06-22 22:41:19

Matthew
Administrator
From: San Francisco, CA
Registered: 2012-09-24
Posts: 5,604
Website

Re: Sitemap.xml created for Google Search Console - something went wrong

I ran ?reloadModel on your Edgelands page, and it seems to be fine now. I think it's nothing at all to do with your sitemap. Did you happen to read our latest blog post?
http://theturninggate.net/2016/06/13/ad … ght-1-0-2/


Campagna Pictures, http://campagnapictures.com
The Turning Gate, http://theturninggate.net

Offline

#5 2016-06-22 23:36:39

tomowensphoto
Member
From: Suffolk
Registered: 2012-11-21
Posts: 258
Website

Re: Sitemap.xml created for Google Search Console - something went wrong

Thanks Matt,
Ben had done a shed load of stuff associated with my transfer from dev(test) to live and everything was working fine.  With me creating the sitemap.xml file this morning, funny things happened to an otherwise well behaved site so I assumed that the last thing to change caused the problem.
I have edited out most of the  sitemap.xml file down to 15 pages. I still get the BL error -something went wrong - on the Exhibitions page from the Google assigned index as per the screen shot.
As Ben had already run the fix outlined in the blog, I did not connect that with the issue.


Regards,
TomO
Just a simple photographer
Live site at http://tomowens.openpoint.co.uk/

Offline

#6 2016-06-23 09:50:47

Matthew
Administrator
From: San Francisco, CA
Registered: 2012-09-24
Posts: 5,604
Website

Re: Sitemap.xml created for Google Search Console - something went wrong

That's because Google is using the link http://tomowens.openpoint.co.uk/info.php.

Your Exhibitions page is reachable via any of the following links:

http://tomowens.openpoint.co.uk/exhibitions/

http://tomowens.openpoint.co.uk/exhibitions.php

http://tomowens.openpoint.co.uk/?page=exhibitions

But "info.php" does not exist on your site. Perhaps Google picked this up from a past version of your site, and has not yet updated its listing for your site.


Campagna Pictures, http://campagnapictures.com
The Turning Gate, http://theturninggate.net

Offline

#7 2016-06-23 14:51:49

tomowensphoto
Member
From: Suffolk
Registered: 2012-11-21
Posts: 258
Website

Re: Sitemap.xml created for Google Search Console - something went wrong

Many thanks Matt,
I have now removed the sitemap and will explore the creation of a new one more carefully.


Regards,
TomO
Just a simple photographer
Live site at http://tomowens.openpoint.co.uk/

Offline

Board footer

Powered by FluxBB