Community @ The Turning Gate

Support community for TTG plugins and products.

You are not logged in.

#1 2019-01-15 21:50:50

Markus
Member
From: Witten - Germany
Registered: 2012-10-06
Posts: 170
Website

Trouble with my Custom Thumbnails

Hello,

as explained here here by Matt I already managed my custom thumbnails with Okapi using a hidden album and selected them in the Lightroom Publisher.

That worked wonderfully. The custom thumbnails were displayed in Lightroom and I could select them from the Custom Thumbnails album:

Custom Thumbnails

Now with Backlight 2 it doesn't work anymore. I can only choose between "Random" and "Custom" (if no photos are available)

Custom Thumbnails

or the additional photos of the gallery (if photos were uploaded there)

Custom Thumbnails

I think my settings from the album "Custom Thumbnails" are correct.

Custom Thumbnails

Custom Thumbnails

Has anything changed since Pangolin? Does something else have to be adjusted?
Because on that occasion I noticed that the custom thumbnails of Pangolin (version 1.2.3) are not selectable either.

As Matt explains in point 3. I cannot select from the Custom Thumbnails album.

Where is my error?

Many greetings
Mark

Offline

#2 2019-01-15 22:05:36

rod barbee
Moderator
From: Port Ludlow, WA USA
Registered: 2012-09-24
Posts: 15,799
Website

Re: Trouble with my Custom Thumbnails

Are you using the current TTG Publisher plugin for Lightroom?
(Download from your Backlight Modules Page)


Rod 
Just a user with way too much time on his hands.
www.rodbarbee.com
ttg-tips.com, Backlight 2 test site, Pangolin test site

Offline

#3 2019-01-15 22:22:13

Markus
Member
From: Witten - Germany
Registered: 2012-10-06
Posts: 170
Website

Re: Trouble with my Custom Thumbnails

rod barbee wrote:

Are you using the current TTG Publisher plugin for Lightroom?
(Download from your Backlight Modules Page)

I guess so, yeah. It is shown to me in the add-on module manager version 4.0. I have reloaded the add-on module again. But nothing happens

Offline

#4 2019-01-15 23:42:30

rod barbee
Moderator
From: Port Ludlow, WA USA
Registered: 2012-09-24
Posts: 15,799
Website

Re: Trouble with my Custom Thumbnails

TTG Publisher 4.0 should work. It's working for me.

someone else recently was having the same problem. A day later it just resolved itself. Somehow. Magic maybe.

Are you using multiple top-level gallery folders? Could it be you're looking for custom thumnbails in a top-level gallery that doesn't yet have a custom thumbs album? Just guessing.


Rod 
Just a user with way too much time on his hands.
www.rodbarbee.com
ttg-tips.com, Backlight 2 test site, Pangolin test site

Offline

#5 2019-01-16 05:49:56

Markus
Member
From: Witten - Germany
Registered: 2012-10-06
Posts: 170
Website

Re: Trouble with my Custom Thumbnails

rod barbee wrote:

TTG Publisher 4.0 should work. It's working for me.
Are you using multiple top-level gallery folders?

No, I´m using only one top-level gallery

rod barbee wrote:

Could it be you're looking for custom thumnbails in a top-level gallery that doesn't yet have a custom thumbs album? Just guessing.

Hm, I don't understand exactly what you're saying. I have the same folder structure as Okapi.
On the screenshot you can see Okapi above and Backlight 2 below.

Custom Thumbnails

In the first post you can see in the first screenshot that I can choose from the folder Custom Thumbnails.
And with Backlight 2 I don't have a Custom Thumbnails folder to choose from.

Does it make sense to delete the galleries completely and upload them again?

Greetings
Markus

Offline

#6 2019-01-16 05:59:18

rod barbee
Moderator
From: Port Ludlow, WA USA
Registered: 2012-09-24
Posts: 15,799
Website

Re: Trouble with my Custom Thumbnails

I see the problem.You've not given your custom thumbnails album the correct slug. It should be custom-thumbnails, not custom_thumbnails. Use a hyphen, not an underscore.
(sorry I didn't notice it in your screen shot earlier)


Rod 
Just a user with way too much time on his hands.
www.rodbarbee.com
ttg-tips.com, Backlight 2 test site, Pangolin test site

Offline

#7 2019-01-16 15:51:38

Markus
Member
From: Witten - Germany
Registered: 2012-10-06
Posts: 170
Website

Re: Trouble with my Custom Thumbnails

rod barbee wrote:

I see the problem.You've not given your custom thumbnails album the correct slug. It should be custom-thumbnails, not custom_thumbnails. Use a hyphen, not an underscore.
(sorry I didn't notice it in your screen shot earlier)

Small error - big effect! Exactly that was the mistake.

No problem, I am glad that you found the error.

"If you can read, you have a clear advantage". I should try it sometimes with glasses big_smile Exactly that with the hyphen Matt wrote in his post roll

Offline

#8 2019-01-16 22:13:31

rod barbee
Moderator
From: Port Ludlow, WA USA
Registered: 2012-09-24
Posts: 15,799
Website

Re: Trouble with my Custom Thumbnails

It’s an easy one to miss


Rod 
Just a user with way too much time on his hands.
www.rodbarbee.com
ttg-tips.com, Backlight 2 test site, Pangolin test site

Offline

Board footer

Powered by FluxBB